Bellen met VoIP

Wie belt er tegenwoordig nog analoog? Bellen via internet (ook wel Voice over IP) is inmiddels veel populairder. Maar wat houdt dit eigenlijk in? En zijn er bepaalde voor-en nadelen te onderscheiden?

Wat is VoIP?

VoIP is een overkoepelende term voor al het spraakverkeer dat via het internet gebeurt. Op basis van het Internet Protocol wordt al het spraakverkeer geleid via datanetwerken die steunen op het Internet Protocol. Wat is er anders aan VoIP telefoneren als je dit vergelijk met ouderwets telefoneren? Simpel gezegd heb je voor internettelefonie minder capaciteit nodig voor een gesprek (het gesprek wordt omgezet in datapakketten die uit enen en nullen bestaan en via internet verstuurd worden).

Bellen via internet: een korte uitleg

Wanneer je in je woning, of in je bedrijf al een internet verbinding hebt kun je deze gewoon behouden. Als je klant wordt bij VOIPZO dan kijken we naar je huidige internet verbinding. Is deze snel genoeg dan hoef je hier aan niks te veranderen.

Bij ons kun je een nieuw VoIP telefoon toestel kopen, of gebruik maken van de gratis app. Wanneer alle instellingen zijn afgerond ben je direct bereikbaar op je nieuwe vaste nummer.