Hoe werkt VoIP?

Een tijdje geleden ontwikkelde TNO (de Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek iets bijzonders: telefonie in de cloud. Langzamerhand sloten steeds meer bedrijven zich hierbij aan. Wil je meer weten over hoe Voice over IP (VoIP) werkt? 

Altijd van je eigen internet gebruikmaken

Klanten van voipzo krijgen een telefoonnummer dat deel uitmaakt van een online omgeving. Als je de VoIP telefoon wilt laten rinkelen (jij bent immers de baas over wat er gebeurt als iemand jou belt), moet je je bij VoIP registreren. Je kunt dan een VoIP-account aanvragen. Als je ook nog een belplan hebt aangemaakt, gaat de telefoon bij jou over. 

De VoIP-telefoon

Als je in het bezit bent van een VoIP-telefoon, is deze automatisch aangesloten op het internet. Dit gebeurt via de internetkabel die je op jouw telefoon aansluit. De telefoon haalt zelf verder alle nodige informatie op zodat je direct aan de slag kunt. Als je een andere telefoon hebt, moet je er nog het VoIP-account in zetten (zonder dit account kun je niet bellen). Waar jij je met je telefoon ook bevindt, je kunt zolang er internet is, blijven bellen met je Nederlandse telefoonnummers.

De 4G app

Ben je veel buiten de deur of werk je remote? Dan is de VoIP 4G app wellicht iets voor jou. Om hier gebruik van te maken, is een mobieltje met 4G verbinding een vereiste. Als je van de 4G app gebruikmaakt, ben je overal op je zakelijke telefoonnummer bereikbaar. Verder kun je uiteraard overal bellen. 

Je telefoonnummer

Nieuwe klanten van voipzo moeten een paar keuzes maken: of een nieuw nummer nemen of je huidige nummer meenemen naar voipzo. Het mooie hieraan is dat je hier helemaal zelf de telefonische bereikbaarheid van jouw bedrijf onder controle houdt. Je kunt zelf ook bepalen wat er gebeurt als jouw nummer wordt gebeld. 

Veel verschillende opties

Je hebt met Voice over IP eindeloos veel opties. Zo kun je een oproep laten rinkelen op een VoIP telefoon en dan doorschakelen naar je mobiele telefoon of voicemail. Je kunt ook van veel verschillende mogelijkheden gebruikmaken en je huidige telefoons hiermee uitbreiden. Denk aan keuzemenu’s, openingstijden en het koppelen aan andere systemen. Dit alles kan je zelf beheren door in te loggen in je eigen dashboard. 

Voordelen VoIP

Het gebruiken van VoIP heeft veel voordelen. Zo bespaar je er veel meer geld mee dan bij andere providers en ben je niet afhankelijk van je locatie.